Alverzoening

weerwoord voor een dwaalleer Joh. 1:12

Desillusie, nou nee. (of toch?)

In vervolg op wat ik eerder vandaag schreef:

Update 22:10

citaat:

Het topic ‘Gesproken Statenvertaling’ verwijderd. Initiatief op zichzelf niet verkeerd, maar de site waarop e.e.a. staat, strookt niet met de forumregels.

einde citaat.

En zo is iedereen weer gerust gesteld.

Resumerend: Dus je hele website moet eerst, zelfs om daar louter te mogen verwijzen naar de gesproken Statenvertaling, voldoen aan alle Reformatorische dogmatiek, en je mag dus niets op je site hebben wat daar niet mee strookt. Zoals gezegd was ik daar bepaald niet aangemeld met het oogmerk de Reformatorische Dogmatiek af te fakkelen. Ik constateer wel tot mijn leedwezen dat blijkbaar “de Reformatorische┬áleer” belangrijker is dan het Woord van God. Ik dacht dat de Reformatorische gezindte tegenwoordig wat bij zinnen aan het komen was,┬áaan het ontdooien was meer open stond, onder meer gezien de jongerenavonden, waar het Evangelie van de Genade┬ávan God┬áGodzijdank plaats krijgt. Maar vandaag ben ik (weer eens) geconfronteerd met het gegeven dat leringen van mensen, religie dus, ook daar, uitzonderingen daargelaten,┬ávandaag de dag nog steeds de boventoon voeren. Toch wel een beetje een desillusie..

Religie, daar houden we hier niet van, maar religieuzen blijven desondanks hartelijk welkom, en krijgen hier geen censuur.

Updated: 18 april 2016 — 23:02

The Author

vader Jakob

Mijn bijnaam is vader Jakob, omdat ik Jakob heet en vader ben, met kleine v. Ik ben een taalliefhebber en een liefhebber van het Woord met een grote W. Beschouw mezelf als niet passend in enige denominatie of kerkgenootschap. Erg benieuwd naar de toekomst.

4 Comments

Add a Comment
 1. En al zou het wel conform met de regels van het forum zijn dan worden de regels toch aangepast.
  Gelukkig maar dat er aan de Bijbel niet zoveel gesleuteld is, althans niet aan de Statenvertaling.

  Kus de Zoon, ik vond ‘m prachtig!! :-)

  Ik ben blij dat religieuze mensen niet in de hemel komen.

  PS Waarom staat het filmpje links en niet gewoon gecentreerd?

  1. Dat van dat filmpje snap ik ook niet,krijg het niet goed ?
   Deze dag was welbesteed Hans, 67 Psalmen is het positieve saldo, daar kan de negatyfus niet tegen op :mrgreen:
   ps: Leuk heh, spelen met html :) ik ken al die tags niet uit mijn hoofd hoor :-)

 2. Ja, ik ben bijna klaar.. de rest moe’k op mijn site zijn en wat dat filmpje betreft, dat leer ik je achter de schermen wel. ‘k Zal ‘ns kieken of ik ook in jouw bericht kan komen.
  Die lichtkrant (wandelende tekst) wist ik niet meer wat er voor en achter moest komen, maar effe snuffelen en z├│ gevonden.

  Hopla, uitgevuld.. beter?

  Bl├®├®├®h, Smarties (M & M’s) met rijstfrutsels zijn smerig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alverzoening © 2016 Frontier Theme