Alverzoening

weerwoord voor een dwaalleer Joh. 1:12

Desillusie? Nou nee.

In mijn onbevangenheid heb ik het euvele lef gehad mezelf aan te melden voor een forum wat bedoeld is voor de Reformatorische gezindte, met als enig doel de ingesproken Statenvertaling voor het voetlicht te brengen, naar aanleiding van een openstaande vraag van een forumdeelnemer uit 2014.

Afgezien van een positieve reactie zijn er dan altijd weer, die het nodig vinden om de strijdbijl uit de kast te trekken, en in dit geval┬áte beginnen over Arminius, (kon ik in mijn concordantie niet vinden…) de “zoenende lippen”*in ons logo, de zorgwekkende artikelen (?) op deze site, en de bierglazen op de site van Hans, die de opnames van een foto voorziet en uploadt, en die behalve mijn broeder in Christus en vriend, een onmisbaar “Zwitsers Zakmes” is voor mij.

Bovendien, nu ineens,┬á”al”┬ána 2 jaar,┬ánadat ik vanmorgen deze site daar┬ákenbaar had gemaakt, komt er iemand met een link op de proppen naar een -voorzichtig gesproken-┬ánogal monotone ingesproken versie van de Statenvertaling die ik overigens nog niet kende.

Iedereen is natuurlijk vrij om te beluisteren wat men wenselijk danwel geoorloofd acht, maar ik heb niet het idee gekregen dat we nu tevergeefs aan dit project begonnen zijn. Integendeel, zou ik haast zeggen.

Dat zou de tegenstander himself natuurlijk wel goed uitkomen; hoe minder (gehoor voor het) Woord, hoe liever het hem is. De bezoekersteller liegt overigens niet, we zien dat er behoefte is aan een duidelijk gesproken Statenvertaling.

Helaas voor de scherpslijpers, maar we gaan onverdroten verder.  Waarvan akte.

*wat er overigens mis is met zoenende lippen moet u mij niet vragen…..

 

Updated: 18 april 2016 — 22:19

The Author

vader Jakob

Mijn bijnaam is vader Jakob, omdat ik Jakob heet en vader ben, met kleine v. Ik ben een taalliefhebber en een liefhebber van het Woord met een grote W. Beschouw mezelf als niet passend in enige denominatie of kerkgenootschap. Erg benieuwd naar de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alverzoening © 2016 Frontier Theme