Alverzoening

weerwoord voor een dwaalleer Joh. 1:12

Kerk die alverzoening leert moet sluiten

Voorganger bekeerd tot de alverzoening. Gevolg: kerk dicht.

Ik had tijdens mijn ‘alverzoeningsroes‘ meegekregen dat Carlton Pearson, een bekend charismatisch voorganger┬áuit de V.S. ,┬áuit de kast was gekomen en besloot┬áde alverzoening┬áte gaan┬áuitventen.┬áHij kon het, zoals we wel vaker zien, nergens anders meer over hebben. Destijds was de gemeente waar hij voorganger was een mega kerk*, (meer dan 6000 leden).┬á Op CIP stond dit bericht, wat ik toen het in 2008 gepubliceerd was, niet meegekregen had. Een niet┬áhelemaal verrassend┬ágevolg van deze leer. (vJ)

Een kerk in Tulsa, Oklahoma, die enkele jaren geleden nog meer dan 6000 leden telde en tot de megakerken werd gerekend, sluit haar deuren. Er is nog maar een handjevol leden over. Reden: De voorganger preekt alleen nog maar over alverzoening.
Eens was bisschop Carlton Pearson een van de charismatische leiders in Amerika die een grote toekomst binnen de beweging werd toegedicht. Hij leidde de Hoger Dimensions Church die iets meer dan 6000 leden telde, was een regelmatige gesprekspartner in tv-programmaÔÇÖs van Trinity Broadcasting Network, was lid van de Raad van Bestuur van de Oral Roberts Universiteit, en hij maakte deel uit van een groep zwarte religieuze leiders die president George Bush adviseerden na diens verkiezingsoverwinning in 2000.

Enkele jaren geleden kwam Pearson naar eigen zeggen tot het inzicht dat God ieder mens in de hemel toelaat, ongeacht het feit of diegene de Naam van Jezus heeft aangeroepen. Pearson begon vervolgens zondag na zondag te preken over alverzoening.

Dat pikten de kerkleden niet en al spoedig stapte een deel van hen op. Maar Pearson ging door en steeds meer mensen begonnen zich onder zijn prediking onbehaaglijk te voelen en verlieten de kerk. Wat nog maar enkele jaren een bloeiende gemeente met meer dan 6000 leden was, is vandaag de dag een klein groepje, volgens sommigen letterlijk op de vingers van twee handen te tellen,

Pearson heeft nu het hoofd in de schoot geworpen. Hij maakte zondag bekend dat de kerk definitief haar deuren sluit en opgeheven wordt. ÔÇ£Zo heeft het geen zin meer.ÔÇØ

* Ik zie een mega kerk bepaald niet als een ideale manier van gemeente zijn. Integendeel zelfs, ik zou er zelf met een boog omheen lopen.

The Author

vader Jakob

Mijn bijnaam is vader Jakob, omdat ik Jakob heet en vader ben, met kleine v. Ik ben een taalliefhebber en een liefhebber van het Woord met een grote W. Beschouw mezelf als niet passend in enige denominatie of kerkgenootschap. Erg benieuwd naar de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alverzoening © 2016 Frontier Theme