Alverzoening

weerwoord voor een dwaalleer Joh. 1:12

De rijke man en arme Lazarus

Werkelijk gebeurd, gelijkenis of “spotrede”?

Ik krijg regelmatig zoek hits op dit onderwerp. Dat komt waarschijnlijk omdat de strekking┬áen betekenis ervan┬ávoor veel mensen onduidelijk is. Gaat het om een werkelijke gebeurtenis, een gelijkenis, of beide, of is het zoals ik ooit hoorde┬á een “spotrede”? Hoe zit het met de overdrachtelijke betekenis ervan, de typologie anders gezegd. Hoe zit het met de toestand van de doden?┬áOnderaan staat een uitgebreide studie, 76 minuten van uw kostbare┬ávrije tijd, waarin het nodige aan de orde komt, dan bent u bijgepraat.(vJ)

Rijke man en Lazarus Gustave Dor├®

Print van Gustave Dor├® bron

Bijsluiter:
De rijke man en Lazarus (Luk.16) Op wie of wat vertrouwt u in dit leven? Dat bepaalt uw situatie in de eeuwigheid. Welvaart op aarde houdt geen belofte in voor die toekomst. Het verhaal van Jezus over de rijke man en de arme Lazarus wijst daarop. En het opent bij nadere bestudering ook de ogen voor Gods plan met volken en individuen. Wie gelooft in Jezus Christus maakt deel uit van een nieuwe, eeuwige schepping. Maar velen weigeren. Zelfs Zijn overwinning op de dood overtuigde hen niet. En u? ÔÇÿWie in Hem gelooft heeft eeuwig leven.ÔÇÖ”

The Author

vader Jakob

Mijn bijnaam is vader Jakob, omdat ik Jakob heet en vader ben, met kleine v. Ik ben een taalliefhebber en een liefhebber van het Woord met een grote W. Beschouw mezelf als niet passend in enige denominatie of kerkgenootschap. Erg benieuwd naar de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alverzoening © 2016 Frontier Theme